Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 15 Ιουλίου 2008

Υπάρχουν μαμούθ


Είχα τη βεβαιότητα ότι τα μαμούθ δεν υπάρχουν. Αυτό άλλωστε με είχε μάθει η αγαπημένη μου δασκάλα στις πρώτες τέσσερις τάξεις του Δημοτικού, η Δέσποινα. Να όμως που θα χρειαστεί τουλάχιστον για μία φορά να αμφισβητήσω την αυθεντία της. Μας είχε πει λοιπόν ότι τα μαμούθ ζούσαν στην προϊστορική εποχή και με το πέρασμα των χρόνων αφανίστηκαν από προσώπου γης. Μέγα λάθος. Εδώ και περίπου έναν χρόνο έρχομαι σε σχεδόν καθημερινή επαφή με ένα μαμούθ. Είναι μεγάλο, μαλλιαρό και βγάζει άναρθρες κραυγές. Για την ακρίβεια μόνο ουρλιαχτά βγαίνουν από το στόμα του και τραυματίζουν κάθε φορά τα ευαίσθητα αυτάκια μου. Μια φορά μάλιστα με πήρε και τηλέφωνο, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι δεν κατάλαβα τη γλώσσα που μιλούσε! Και πως θα μπορούσα άλλωστε; Βέβαια θα μπορούσε να ιχυριστεί κανείς ότι είναι μεγάλη τιμή για μένα να θέλει να μου μιλήσει ένα μαμούθ! Αλίμονο, όχι τιμή δεν ήταν, αλλά η μέγιστη ατιμία!

Νομίζω ότι δεν μπορώ να ζήσω με το μαμούθ κοντά μου. Ούτε σε ακτίνα δέκα χιλιομέτρων για να πω την αλήθεια. Οι χαυλιόδοντές του είναι τόσο κοφτεροί, τα μάτια του τόσο ηλίθια, οι κραυγές του τόσο αποκρουστικές που νομίζω ότι δεν θα αργήσει η στιγμή που θα με κατασπαράξει. Εκτός κι αν προλάβω και του ξεφύγω. Νομίζω πως αυτή είναι η μόνη λύση. Ωστόσο πριν το κάνω, θέλω να βρω έναν τρόπο να πείσω (;) το μαμούθ να πάρει τηλέφωνο την αγαπημένη μου δασκάλα για να της αποδείξει ότι τελικά υπάρχουν μαμούθ και στη σημερινή εποχή...

6 σχόλια:

estellit είπε...

prepei na broume enan tropo...kai afou de mporoume na to eksontwsoume, mallon tha prepei na ksefygoume..
ti krima!
kai emena etsi mu eixan mathei sto sxoleio...

p.s. h alitheia vevaia einai oti perimena na asxolitheis gia sygkekrimeno logo, me tis arkudes... alla mallon telika su fanhkan glukia zwakia!

Ttallou είπε...

Ωχ! Νομίζω ότι το 'χω δει κι εγώ αυτό το μαμούθ!
Μήπως να το αναφέρουμε στο μουσείο
Γουλανδρή;

(Ή κάτι πιο σουρεαλιστικό: Να παγώσουμε τον κόσμο γύρω του σε ακτίνα λίγων μέτρων, επαναφέροντάς το στη γνώριμή του εποχή των παγετώνων και γλιτώνοντας εαυτούς από την κώφωση. ε; )

Strinzo είπε...

Συμφωνώ απόλυτα! Πρέπει να ξεφύγουμε μια και καλή απο το μαμούθ διότι , οσονούπω, κινδυνεύουμε να γίνουμε Νεάντερντάλ!

Λόγια...Σοφίας είπε...

Για να δούμε τι έχει να πει ο Γ. Μπαμπινιώτης γι' αυτό...

1. μαμούθ: (ακλ.) προϊστορικό ζώο με προβοσκίδα συγγενές με τον ελέφαντα που έζησε κατά το Πλειστόκαινο.

2. (μτφ. ως επίθετο) μεγάλων διαστάσεων -χρησιμοποιείται σε φράσεις του τύπου έργο- μαμούθ, κατασκευή- μαμούθ-.

Unknown είπε...

χμ! Στην αρχή νομιζα πως ελεγες για μενα...
Αλλα μετά διάβασα ότι η "σχέση" σας κρατάει εναν χρονο...
για αυτο έρχεσαι καθε μέρα πτωμα το πρωι στη δουλειά;
Τρεχεις να ξεφύγεις απο το μαμούθ;

Unknown είπε...

Τσογλάνια, αν υποψιαστώ ότι εγώ είμαι το μαμούθ, θα σας λιώσω!
:P