Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 15 Μαΐου 2008

Μπουκόφσκι ο μέγας


Ώστε θέλεις να γίνεις συγγραφέας;


Αν δεν ξεχύνεται από μέσα σου ενάντια σ' όλα τ' άλλα, μην το κάνεις. Αν δεν έρχεται, χωρίς καν να το 'χεις ζητήσει, από την καρδιά σου και το μυαλό σου και το στόμα σου και τα σπλάχνα σου, μην το κάνεις. Αν χρειάζεται να κάτσεις για ώρες κοιτάζοντας την οθόνη του υπολογιστή σου ή να καμπουριάζεις πάνω από τη γραφομηχανή σου ψάχνοντας για τις λέξεις, μην το κάνεις. Αν το κάνεις για τα λεφτά ή τη δόξα, μην το κάνεις. Αν το κάνεις γιατί θέλεις γυναίκες στο κρεβάτι σου, μην το κάνεις. Αν χρειάζεται να κάθεσαι και να γράφεις ξανά και ξανά τα ίδια, μην το κάνεις. Αν σου είναι δύσκολο και μόνο να σκέφτεσαι ότι θα το κάνεις, μην το κάνεις. Αν προσπαθείς να γράψεις σαν κάποιον άλλο, καλύτερα ξέχνα το.
Αν χρειάζεται να περιμένεις μέχρι να ουρλιάξει από μέσα σου, τότε περίμενε υπομονετικά. Κι αν δεν ουρλιάξει ποτέ από μέσα σου, κάνε κάτι άλλο. Αν πρέπει πρώτα να το διαβάσεις στη γυναίκα σου ή στη φιλενάδα ή στον φίλο σου ή στους γονείς σου ή σε οποιονδήποτε, τότε δεν είσαι έτοιμος.
Μην είσαι σαν τόσους άλλους συγγραφείς, μην είσαι σαν τόσες άλλες χιλιάδες ανθρώπους που αυτοαποκαλούνται συγγραφείς, μην είσαι πληκτικός και βαρετός και ξιπασμένος, μην κατατρώγεσαι από την αυτο- λατρεία σου. Οι βιβλιοθήκες του κόσμου χασμουριούνται από τη νύστα μπροστά στο είδος σου. Μην προσθέτεις σε αυτό. Μην το κάνεις. Αν δεν βγαίνει από την ψυχή σου σαν ρουκέτα, αν το να μείνεις ήσυχος δεν σε φέρνει στην τρέλα ή την αυτοκτονία ή τον φόνο, μην το κάνεις. Αν ο μέσα σου ήλιος δεν σου καίει τα σπλάχνα, μην το κάνεις.
Όταν θα 'ναι στ' αλήθεια η ώρα, και αν είσαι ο εκλεκτός, θα συμβεί από μόνο του και θα συνεχίσει να συμβαίνει μέχρι που θα πεθάνεις ή που θα πεθάνει μέσα σου αυτό. Δεν υπάρχει άλλο τρόπος. Και ποτέ δεν υπήρξε.

7 σχόλια:

eliaggel είπε...

Η πλάκα είναι ότι δεν είχα δει το ποστ σου πριν σηκώσω το δικό μου...

Monokerws είπε...

Τα μεγάλα πνεύματα ανταλλάσσουν εγκεφαλικά υγρά κε Διευθυντά!

eliaggel είπε...

Τι παπάρας που είσαι!

Monokerws είπε...

Παπάρι (το) ουσ. η βάλανος του πέους// (συνεκδ.) το πέος// ιδ. πληθ. παπάρια, οι όρχεις.
Εικάζω ότι ο βαρυσήμαντος χαρακτηρισμός σου προέρχεται από το παπάρι και όχι την παπάρα(οικ)ψωμί μουσκεμένο σε νερό, γάλα, λάδι σαλάτας. Ως εκ τούτου οφείλω να ομολογήσω ότι δεν μοιάζω με κεφάλι ανδρικού γεννητικού οργάνου. Ωστόσο σε μία σουρεαλιστική προσέγγιση της υπόθεσης ενδιαφέρον θα προκαλούσε ένας ζωγραφικός πίνακας που θα απεικόνιζε τον κορμό του σώματός μου, έχοντας αντί για κεφάλι κολλημένη μία βάλανο! Ή δύο όρχεις αν προτιμάς!

eliaggel είπε...

Επιβεβαιώνομαι.
Είσαι άρρωστος.
Χρήζεις παρακολούθησης!

The Bug είπε...

Πολύ ωραία προσέγγιση ομολογουμένως! Μπορείς ωστόσο να δεις και 300 σουρεαλιστικούς πίνακες να τριγυρνούν αναμεσά μας (ζουν αναμεσά μας όπως λέει και ο Λιακόπουλος). Όχι δεν πρόκειται για σώμα ανθρώπινο και κεφάλι=βάλανο πέους, όχι καθόλου. Πρόκειται για ολόρθους, στητούς όρχεις (ναι, και οι όρχεις μπορούν να είναι στητοί και κορδωμένοι και όχι ως είθισται σακουλιαστοί και κρυμμένοι), πλήρεις τριχοφυίας, οι οποίοι νομίζουν πως άρχουν. Και εδώ έρχεται ο πλούτος της ελληνικής γλώσσας για να μας πληροφορήσει πως άρχουν στα ίδια και τα ίδια, οπότε εν προκειμένω μιλάμε με άμεσο συνειρμό για 300 αρχ-ίδια (που άρχουν στα ίδια δυστυχώς και στα ίδια και στα ίδια...). Απαξίωση του ταπεινού πραγματικού όρχι που κουρνιάζει ήσυχος κάτω από το πέος αποτελούν ετούτα τα επηρμένα, κουστουμαρισμένα αρχ-ίδια με πολιτική άποψη και τοποθέτηση επί παντώς επιστη(υ)τού. Με τις υγείες μας..

match είπε...

-Αν δεν ξεχύνεται από μέσα σου ενάντια σ' όλα τ' άλλα, μην το κάνεις.

-Ούτε χύνεται ούτε ξεχύνεται είναι γνωστό ότι είσαι αδερφή

-Αν δεν έρχεται, χωρίς καν να το 'χεις ζητήσει, από την καρδιά σου και το μυαλό σου και το στόμα σου και τα σπλάχνα σου, μην το κάνεις.

Από κώλο κατι παίζει δε ξέρω τι (χέζεις λέξεις;)

Αν χρειάζεται να κάτσεις για ώρες κοιτάζοντας την οθόνη του υπολογιστή σου ή να καμπουριάζεις πάνω από τη γραφομηχανή σου ψάχνοντας για τις λέξεις, μην το κάνεις.

Ε ναι, εσύ μεγάλε είσαι ο μόνος που διαβάζει ότι γράφει μόνο στο blog του

Αν το κάνεις για τα λεφτά ή τη δόξα, μην το κάνεις.

Δεν έχεις ελπίδα σε αυτό έτσι κι αλλιώς

Αν το κάνεις γιατί θέλεις γυναίκες στο κρεβάτι σου, μην το κάνεις.

-Αφού είσαι αδερφή ρε μαλάκα

-Αν χρειάζεται να κάθεσαι και να γράφεις ξανά και ξανά τα ίδια, μην το κάνεις.

-Στη δουλειά σου ρε μάγκα τι γράφεις κάθε μέρα;

-Αν σου είναι δύσκολο και μόνο να σκέφτεσαι ότι θα το κάνεις, μην το κάνεις.

-Τι να κάνεις να σκέφτεσαι; Πως ρε; Με τον κώλο;

-Αν προσπαθείς να γράψεις σαν κάποιον άλλο, καλύτερα ξέχνα το.

-Σαν τον Μπουκόφσκι και σου βρήκα και όνομα: Τσιμπουκόφσκι

-Αν χρειάζεται να περιμένεις μέχρι να ουρλιάξει από μέσα σου, τότε περίμενε υπομονετικά.

-Κάτσε πάνω στην μπάρα

-Κι αν δεν ουρλιάξει ποτέ από μέσα σου, κάνε κάτι άλλο.

-Πίπα

-Αν πρέπει πρώτα να το διαβάσεις στη γυναίκα σου ή στη φιλενάδα ή στον φίλο σου ή στους γονείς σου ή σε οποιονδήποτε, τότε δεν είσαι έτοιμος.

-Τυχερέ σου ‘κατσε, ετσι κι αλλιώς μόνος είσαι

-Μην είσαι σαν τόσους άλλους συγγραφείς, μην είσαι σαν τόσες άλλες χιλιάδες ανθρώπους που αυτοαποκαλούνται συγγραφείς, μην είσαι πληκτικός και βαρετός και ξιπασμένος, μην κατατρώγεσαι από την αυτο- λατρεία σου.

-Γίνε βοσκός έχεις όνομα

-Οι βιβλιοθήκες του κόσμου χασμουριούνται από τη νύστα μπροστά στο είδος σου.

-Συμφωνώ απόλυτα

-Μην προσθέτεις σε αυτό. Μην το κάνεις. Αν δεν βγαίνει από την ψυχή σου σαν ρουκέτα, αν το να μείνεις ήσυχος δεν σε φέρνει στην τρέλα ή την αυτοκτονία ή τον φόνο, μην το κάνεις.

-Βλήμα είσαι για τα κάγκελα και τα ηλεκτροσόκ

-Αν ο μέσα σου ήλιος δεν σου καίει τα σπλάχνα, μην το κάνεις.

-ο ήλιος καίει για τους γκέι

-Όταν θα 'ναι στ' αλήθεια η ώρα, και αν είσαι ο εκλεκτός, θα συμβεί από μόνο του και θα συνεχίσει να συμβαίνει μέχρι που θα πεθάνεις ή που θα πεθάνει μέσα σου αυτό. Δεν υπάρχει άλλο τρόπος. Και ποτέ δεν υπήρξε.

-Είσαι μαλάκας, πράγματι